Project Description

Bravčová panenka so smotanovou omáčkou a šalviou

INGREDIENCIE (4 porcie)

1 balenie zemiakov McCain Country Potatoes Crinkle

600 g bravčovej panenky

160 g prerastenej slaniny nakrájanej na tenké plátky

1 cibuľa (60 g)

1 malá cuketa (100 g)

1 PL masla

4 šalviové lístky

200 g šampiňónov

1 ČL francúzskej horčice (hrubozrnnej)

200 ml smotany

Soľ a korenie

Citrón

POSTUP

1. Plátky slaniny poukladáme na potravinársku fóliu vedľa seba tak, aby sa trochu prekrývali. Bravčovú panenku natrieme horčicou, posypeme ju korením, položíme ju na plátky slaniny a zabalíme. Nakoniec fóliu odstránime.

2. Ošúpeme cibuľu, odkrojíme z nej konce a nakrájame ju pozdĺžne na štvrtiny. Potom každú štvrtinu ešte raz rozštvrtíme. Cuketu nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm.

3. Zemiaky McCain Country Potatoes Crinkle upečieme v rúre podľa návodu na obale.

4. Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky s hrúbkou asi 2,5 cm. Striedavo ich napichujeme na špajdle s cibuľou a kolieskami cukety.

5. Šampiňóny očistíme, umyjeme a osušíme. Odkrojíme stopky a nakrájame ich na štvrťky. Umyjeme lístky šalvie. Väčšie lístky nakrájame na prúžky.

6. Šašlíky opražíme na masle z každej strany. Pridáme šampiňóny a chvíľu ich pražíme spolu so šašlíkmi. Pridáme šalviu a smotanu.

7. Prikryjeme a varíme asi 3 minúty nad slabým plameňom. Nakoniec dochutíme horčicou, soľou, korením a citrónom. Podávame so zemiakmi McCain Country Potatoes Crinkle.

Priemerné nutričné hodnoty:

Kalórie: 692 kJ: 2 920 Bielkoviny: 45 gramov Tuky: 41 g Sacharidy: 35 g