Project Description
Bravčová panenka so smotanovou omáčkou a šalviou
INGREDIENCIE (4 porcie)
1 balenie zemiakov McCain Country Potatoes Crinkle
600 g bravčovej panenky
160 g prerastenej slaniny nakrájanej na tenké plátky
1 cibuľa (60 g)
1 malá cuketa (100 g)
1 PL masla
4 šalviové lístky
200 g šampiňónov
1 ČL francúzskej horčice (hrubozrnnej)
200 ml smotany
Soľ a korenie
Citrón
POSTUP
1. Plátky slaniny poukladáme na potravinársku fóliu vedľa seba tak, aby sa trochu prekrývali. Bravčovú panenku natrieme horčicou, posypeme ju korením, položíme ju na plátky slaniny a zabalíme. Nakoniec fóliu odstránime.
2. Ošúpeme cibuľu, odkrojíme z nej konce a nakrájame ju pozdĺžne na štvrtiny. Potom každú štvrtinu ešte raz rozštvrtíme. Cuketu nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm.
3. Zemiaky McCain Country Potatoes Crinkle upečieme v rúre podľa návodu na obale.
4. Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky s hrúbkou asi 2,5 cm. Striedavo ich napichujeme na špajdle s cibuľou a kolieskami cukety.
5. Šampiňóny očistíme, umyjeme a osušíme. Odkrojíme stopky a nakrájame ich na štvrťky. Umyjeme lístky šalvie. Väčšie lístky nakrájame na prúžky.
6. Šašlíky opražíme na masle z každej strany. Pridáme šampiňóny a chvíľu ich pražíme spolu so šašlíkmi. Pridáme šalviu a smotanu.
7. Prikryjeme a varíme asi 3 minúty nad slabým plameňom. Nakoniec dochutíme horčicou, soľou, korením a citrónom. Podávame so zemiakmi McCain Country Potatoes Crinkle.
Priemerné nutričné hodnoty:
Kalórie: 692 kJ: 2 920 Bielkoviny: 45 gramov Tuky: 41 g Sacharidy: 35 g