Project Description

Grilovaný pstruh (dúhový)

INGREDIENCIE (4 porcie)

400 g Fri’Style

600 g filé z pstruha alebo lososa

200 g mrazeného hrášku

100 ml olivového oleja

100 ml hydinového bujónu

2 vetvičky paliny

1 lyžička mletej rasce rímskej

1 citrón

16 koktejlových paradajok

1 lyžička cukru

POSTUP

Hrášok na 2 minúty ponoriť do vriacej vody. Po vybraní spolu s hydinovým bujónom zmixovať na pyré a pretrieť cez sitko.

Palinu umyť, osušiť a posekať nadrobno. Pridať 50 ml oleja a za stáleho miešania vsypať do pripraveného pyré z hrášku.

Dochutiť soľou, čiernym korením, rímskou rascou a citrónovou šťavou.

Koktejlové paradajky s trochou cukru a 40 ml oleja glazovať na panvici na stredne silnom ohni asi 5 min.

Filé z pstruha rozdeliť na porcie, pomastiť olivovým olejom, dochutiť soľou a čiernym korením a piecť v rúre rozohriatej na 250°C s použitím voľby gril, z každej strany asi 2 minúty.

Grilované plátky pstruha poliať zelenou šťavou z hrášku a podávať s glazovanými paradajkami a Fri’Style pripravenými podľa návodu na obale.