Project Description

Hydinová pochúťka Solo di Parma

INGREDIENCIE (4 porcie)

500 g 123 Fries Crinkle

2 filé kurčacích pŕs (asi 200 g)

10 plátkov parmskej šunky

olej na vyprážanie

8 kúskov malých guľôčok mozarelly

8 kúskov koktejlových paradajok

soľ

čierne korenie

300 g tvarohu

mlieko

1 strúčik cesnaku

2 lyžice posekaných čerstvých bylín (tymián, bazalka, oregano)

1 štipka mletého koriandru

1 štipka provensálskych byliniek

soľ

čierne korenie

6 zrelých paradajok

1 šalotka

1 strúčik cesnaku

1 limetka

1 vetvička koriandru

soľ

čierne korenie

cukor

worcesterská omáčka

POSTUP

Kurčacie prsia rozdeliť na 10 rovnakých pásikov. Každý pásik obaliť plátkom parmskej šunky.

Rozpáliť olej na panvici, osmažiť z každej strany kúsky filé zrolované v šunke a nechať ešte chvíľu na slabšom ohni. Dochutiť čiernym korením. Koktejlové paradajky umyť a prekrojiť na polovice.

Na drievka zaradom nastokávať polovicu paradajky, guľôčku mozarelly a polovicu paradajky. Dochutiť podľa vlastného uváženia.123 Fries Crinkle pripraviť v rúre podľa inštrukcie na obale a podávať s kúskami hydinovej špeciality a šašlyčkom z paradajky a mozarelly.

Ozdobiť lístkami bazalky.

Stredomorský syrový dip:
Tvaroh zmiešať s mliekom a rozpracovať na hladkú masu.
Pridať čerstvé bylinky, cesnak pretlačený cez lis a dochutiť koriandrom, provensálskymi bylinkami a čiernym korením.

Paradajková salsa s koriandrom:
Paradajky umyť, preliať horúcou vodou a odstrániť šupku, potom pokrájať na drobné kocky.
Šalotku a cesnak ošúpať a posekať nadrobno. Nadrobno posekať koriander. Celé preložiť do mištičky a dochutiť šťavou z limetky, cukrom, soľou, čiernym korením a worcesterskou omáčkou.