Project Description

Klobásky na bylinkách a bielom víne

INGREDIENCIE (4 porcie)

1 balenie Country Potatoes Spicy

50 g masla

1/2 kg bravčových klobások

2 stredne veľké nahrubo pokrájané cibule

3 pretlačené strúčiky cesnaku

2 lyžice nadrobno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

1 lyžica nadrobno nasekaných čerstvých listov šalvie

1 lyžička čerstvého tymiánu

soľ na dochutenie

1/2 lyžičky čierneho korenia

1/2 pohára suchého bieleho vína

400 g krájaných paradajok z konzervy

stonka čerstvého tymiánu na ozdobu

POSTUP

Na veľkej panvici roztopíme maslo. Klobásky popicháme vidličkou, smažíme ich asi 8 minút a pravidelne obraciame. Vyberieme na tanier a odložíme. Klobásky môžeme pripraviť aj na grile.
Na tej istej panvici opražíme cibuľu a cesnak. Prebytočný tuk zlejeme, pridáme klobásky, prisypeme bylinky, soľ a korenie. Dobre premiešame. Pridáme paradajky a víno. Varíme odokryté na miernom ohni asi 15 minút. Jedlo podávame so zemiakmi McCain Country Potatoes Spicy, ktoré sme pripravili v rúre podľa návodu na obale, ozdobené stonkou čerstvého tymiánu.