Project Description

Pleskáč varený na pare

INGREDIENCIE (4 porcie)

1 balenie hranolčekov McCain 123 Fries Crinkle

4 čerstvé celé pleskáče (s hlavou a chvostom)

8 jarných cibuliek (vrátane vňate)

250 g rukoly (1 balenie)

0.5 pohára sušených rajčín naložených v olivovom oleji

5 PL parmezánu

2 PL opražených slnečnicových semienok

Prísady na omáčku:

2 ČL medu

5 ČL olivového oleja

1 PL octu balsamico

Soľ, korenie

POSTUP

1. Z rýb oškriabeme šupiny a odstránime vnútornosti. Ryby dôkladne umyjeme a osušíme. Posypeme ich soľou a korením.

2. Umyté jarné cibuľky poukladáme na dno vložky do parného hrnca a na ne položíme ryby. Zakryjeme a varíme na pare 10-12 minút. Vypneme plyn a počkáme 3 minúty. Odokryjeme a vyberieme ryby.

3. McCain 123 Fries Crinkle upečieme v rúre podľa návodu na obale.

4. Kým sa ryba varí a hranolčeky pečú, pripravíme šalát. Dôkladne umyjeme a osušíme rukolu, pridáme nadrobno nakrájané sušené rajčiny, ktoré sme nechali odkvapkať z nálevu, a slnečnicové semienka. Všetko polejeme pripravenou omáčkou, premiešame a nakoniec posypeme nastrúhaným parmezánom.

5. Rybu podávame v celku spolu s hranolčekmi a šalátom.