Project Description

Tapas tanier so zeleninovým dipom

INGREDIENCIE (10 porcií)

– 500g Ardo Zeleninové kúsky
– 500g Ardo Zeleninové hranolky
– 500g Ardo Falafel
– 200g Ardo Červená repa
– 100g Ardo Mrkvové kocky
– 100g Ardo Petržlenová vňať
– 3g Ardo Cesnak
– 3g Ardo Mäta
– 3g Ardo Koriander
– 3g Ardo Kôpor
– 7g Ardo Zázvor
– šťava z polovice limetky
– 1dl pomarančového džúsu
– 130g gréckeho jogurtu
– 2dl zeleninového vývaru
– 20g majonézy
– 20g kyslej smotany
– Olivový olej
– Čierne korenie
– Soľ

POSTUP

Dip z červenej repy:

  1. Zmiešame červenú repu s cesnakom a olivovým olejom. Rozložíme na papier na pečenie.
  2. Dáme do rúry, predohriatej na 140°C na 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Všetko zmixujeme v mixéri spolu s gréckym jogurtom. Okoreníme, osolíme a dozdobíme mätou, koriandrom a kôprom.

Dip z karotky a pretržlenu:

  1. Uvaríme karotku a petržlen v zeleninovom vývare spolu so zázvorom a limetkovou šťavou pokým zelenina nezmäkne.
  2. Všetko rozmixujeme v mixéri s trochou zeleninového vývaru a pomarančovou šťavou. Ak je to potrebné, pridáme ešte trochu vývaru.
  3. Necháme vychladnúť a vmiešame majonézu a kyslú smotanu.

Tapas:

  1. Pripravíme zeleninové kúsky, falafel a zeleninové hranolky podľa návodu na obale.
  2. Podávame so zeleninovými dipmi.