Project Description

Zázvorová kačka na sladko

INGREDIENCIE (4 porcie)

4 kačacie prsia

20 ml pohánkového medu

20 ml sójovej omáčky

1 lyžička čerstvo zomletého zázvoru

1 hlávka posekaného cesnaku

1/4 lyžička škorice

1/4 lyžička korenia 5 vôní

čerstvo zomleté čierne korenie

8 hlávok zelenej cibuľky

250 g zaváraných brusníc

1 vrecko na pečenie

POSTUP

Kačacie prsia jemne nakrojíme, zárezy by mali byť od seba vzdialené niekoľko centimetrov. V nádobe zmiešame med, ocot, sójovú omáčku, zázvor, cesnak, škoricu, korenie piatich vôní (prípadne ho môžeme nahradiť vegetou) a čierne korenie.
Mäso vložíme do vrecka, nalejeme k nemu marinádu a necháme v chladničke najlepšie celú noc.
Nahrejeme rúru na 200 °C, vytiahneme kačku z vrecka, položíme prsia na rošt umiestnený na plechu a pečieme okolo 25 minút podľa veľkosti kačacích pŕs.
Na malej panvici potom zohrejeme zvyšok marinády, ktorá zostala po vytiahnutí pŕs a pridáme šťavu, ktorá zostala po pečení na plechu. Pridáme nakrájanú cibuľku a privedieme do varu. Varíme asi 2 minúty.
Približne 5 minút pred podávaním jedla vysmažíme vo fritéze hranolky McCain. Pripravíme ich podľa návodu.
Prsia poliate omáčkou a posypané zelenou cibuľkou (prípadne brusnicami) podávame s hranolkami McCain.